[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi este marcată Ziua Olimpică
23 Iunie

Ziua Olimpică se sărbătorește pe 23 iunie și marchează înființarea Comitetului Internațional Olimpic. Acest eveniment reprezintă celebrarea pe plan global a sportului şi a valorilor olimpice de excelenţă, prietenie şi respect, simbolizând un îndemn la o viaţă mai activă şi mai echilibrată, transmite CURENTUL cu referire la olympic.md.

CNOS din Republica Moldova celebrează Ziua Olimpică și Mișcarea Olimpică printr-un șir de evenimente sportive, organizate în perioada 20 mai – 23 iunie: Olympic Fest la Chișinău, competiții și activități artistice de proporții la Sîngerei, Orhei, Hîncești, Ialoveni, Soroca, Cahul, Ungheni, Aneneii Noi, Călărași, Rezina, Bălți, etc.

Președintele CNOS, campionul olimpic Nicolae Juravschi a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Olimpice:

„Ziua Olimpică este un moment potrivit de a reflecta asupra beneficiilor considerabile pe care ni le oferă sportul. Sportul este o metodă excelentă de educație. De aceea pe lângă tradiționalele Curse Olimpice organizate în numeroase localități ale țării, la care participă mii și mii de amatori ai sportului, CNOS desfășoară cu succes și proiectul Lecții Olimpice în școli. Valorile competiției cinstite trebuiesc transmise copiilor. Atunci când în fața elevilor vorbește un sportiv de performanță sau un medaliat olimpic, mesajul devine foarte motivant și credibil. Pe parcursul Lunarului Olimpic, dedicat Zilei Olimpice, CNOS a organizat Lecții Olimpice în Liceele din satele Chișcăreni și Pepeni (Sîngerei) și în gimnaziul din satul Brăviceni (Orhei). Valorile umane vehiculate de sport ne oferă posibilitatea de a duce o viață mai frumoasă și de a construi o societate mai bună. Sportul ne învață să atingem excelența în tot ce facem. Să avem cu toții o Zi Olimpică reușită!”.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, campionul olimpic Thomas Bach de asemenea, a dresat un mesaj de felicitare: „Dragi prieteni, Ziua Olimpică este o ocazie de a celebra sportul pentru toți. Este o zi pentru fiecare – fete și băieți, bărbați și femei, tineri și vârstnici – de a se aduna împreună și a manifesta pasiunea lor față de sport. Ziua Olimpică semnifică mult mai mult decât distracție în timp ce practici sportul sau exersezi. Este ziua prin care celebrăm crearea Mișcării Olimpice moderne și împărtășim Valorile Olimpice cu fiecare din comunitatea dumneavoastră. Încurajați prietenii, familia și vecinii voștri să folosească acest frumos prilej pentru a inspira pe fiecare și oriunde să fie activ și să împărtășească bucuria de a practica sportul. Astfel, fiecare va contribui la promovarea Valorilor Olimpice și a frumuseții sportului în lumea întreagă. O Zi Olimpică minunată!”

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților