[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi este marcată Ziua mondială a alimentației
16 Octombrie

Peste 150 de țări, inclusiv şi Republica Moldova, marchează, la 16 octombrie, Ziua mondială a alimentației, declarată de Adunarea Generală a ONU, transmite CURENTUL.

Acest eveniment are drept scop creșterea gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foamei, a malnutriției și a sărăciei.

La sesiunea a XX-a a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) de la Roma, din noiembrie 1979, s-a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentației la 16 octombrie, data reprezentând ziua înființării FAO în 1945, la Quebec. Adunarea Generală a ONU a ratificat această decizie la 5 decembrie 1980 și a cerut guvernelor și organizațiilor internaționale, naționale și locale să celebreze în fiecare an Ziua Mondială a Alimentației, care a fost marcată pentru prima dată în 1981.

Tema aleasă de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru anul 2017 este „Schimbă viitorul migrației. Investește în securitatea alimentației și dezvoltarea rurală”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților