[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aspectele misiuni de audit la Ministerul Apărării – discutat de un expert UE cu CCRM
13 Mai

Reprezentanții conducerii, echipei de audit, ai subdiviziunii de metodologie a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), precum și expertul pe termen scurt din cadrul Proiectului UE au pus în discuție unele aspecte ale etapei de executare a misiunii de audit care este în desfășurare la Ministerul Apărării, transmite CURENTUL.

Ședința a fost organizată în regim de teleconferință, fiind analizate aspectele ce țin de abordarea în cadrul Auditului rapoartelor financiare ale Ministerului Apărării (MA) încheiate la 31.12.2019, a repartizării eșantionului activelor, calculat ținând cont de riscurile identificate la etapa de planificare a misiunii. La discuții au participat Kevin Suttie, expert european în domeniul auditului financiar, Andrei Munteanu, membru al CCRM, Tatiana Vozian, responsabilul de auditul financiar la MA, Angela Curchin, șeful echipei de audit, Lucia Draguțan, responsabil din cadrul Direcției metodologie.

În cadrul discuțiilor au fost accentuate și clarificate unele aspecte privind metodologia de audit, în special, importanța identificării riscurilor și documentarea acestora pentru a determina modul în care eșantionul de active trebuie alocat spre testare. Totodată, s-a menționat despre importanța examinării argumentărilor și explicațiilor conducerii MA privind constatările de audit care au avut impact asupra opiniei în anul precedent.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților