[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asociațiile raionale de fotbal din țară s-au întrunit în ședință
25 Martie

La Centrul de pregătire a selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă își desfășoară lucrările seminarul informativ comun organizat de FMF pentru Asociațiile Raionale de Fotbal din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Ședința de lucru a fost deschisă de președintele FMF, Leonid Oleinicenco, care i-a salutat pe participanți și a vorbit despre următoarele obiective pe termen scurt care trebuie implementate de către ARF-uri cu scopul popularizării fotbalului în regiunile din țară. Președintele FMF s-a referit și la meciul de aseară al Naționalei, menționând că tricolorii au meritat victoria, după ce au prestat un joc spectaculos, care a plăcut publicului spectator venit în tribunele stadionului.

În ultimii 2 ani Asociațiile raionale de fotbal au avut o misiune dificilă și extrem de importantă în identificarea surselor financiare suplimentare pentru finanțarea cheltuielilor de creare și activitate a claselor sportive specializate de fotbal.

Cei care sunt responsabili de dezvoltarea fotbalului prin raioanele țării au avut dificila misiune de a convinge autoritățile publice locale să aloce buget pentru crearea și buna funcționare a claselor de fotbal.

A 3-a etapă de dezvoltare a fotbalului juvenil, conform Strategiei de dezvoltare FMF pentru perioada 2020/24 este „Clasele sportive specializate de fotbal”, iar fără suportul celor care conduc fotbalul în raioane, acest lucru va fi extrem de dificil de realizat. Avem copii care doresc să facă fotbal, dar misiunea noastră și a ARF-urilor este să le asigurăm ore la școală pentru practicarea fotbalului.

Federația de fotbal a implementat deja primele 2 etape din Proiectul „Fotbal în școli”: grădinița și lecții de fotbal pentru clasele primare. Vom dezvolta în continuare fotbalul în grădinițe. Ne dorim cu toții ca în fiecare raion să avem grădinițe, unde copilașii practică fotbalul.

FMF împreună cu MEC, prin programul „Educație fizică și fotbal”, a pus în practică etapa a 2-a de dezvoltare și promovare a sportului nr.1 în lume. Sunt multe școli din toată țara care doresc să se înscrie în acest proiect.

O precizare importantă: lecțiile de educație fizică nu vor fi înlocuite, ci doar suplinite cu ore de fotbal.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi sunt trecute următoarele subiectele importante:

– Prezentarea rezultatelor activităților fotbalistice în regiuni pentru anul 2021, planificarea pentru anul 2022 și analiza impactului negativ Covid-19
– Modelul de Raportare financiară anuală ARF, conform recomandărilor FIFA și UEFA
– Model de statut al ARF, elaborat în conformitate cu modificările legislației în vigoare
– Tragerea la sorți pentru etapa națională “Cupa Regiunilor UEFA”.

Inapoi la arhiva noutaților