[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asociația Veteranilor: „Nimeni nu știe ce trebuie să facem în caz de un eventual atac, deci trebuie să pregătim rezervele”
29 August

Asociația Veteranilor de Război – 1992 Tiras – Tighina a cerut Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova să sporească securitatea țării și să pregătească ofițerii pentru un eventual conflict armat cu Rusia, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, cu denumirea „Pericolul bate în poartă – guvernarea a pierdut din vigilență”, Anatol Caraman, Președintele Asociației Veteranilor de Război 1992 Tiras – Tighina, a accentuat că „în Republica Moldova există diferite grupări extremiste”.

„Vedem cum R. Moldova își pierde din vigilență treptat. Noi, veteranii, am prezentat  mereu societăți informații veridice despre acțiunile Rusiei în Republica Moldova.  Am informat despre pregătirea separării R. Moldova se grupează diferite grupări extremiste pentru a distorsiona situația politică. Serviciile de spioni ale Rusiei pregătesc coruperea deputaților. Structurile abilitate ale statului au intervenit în unele cazuri cu mari întârzieri R. Moldova în cazul furtului miliardului. Ne adresăm Guvernului și Parlamentului R. Moldova, că forțele bandiților din regiunea separatistă transnistreană sunt gata de a ocupa Chișinăul și la nivel de stat se vorbește precum că forțele separatiste se pregătesc de război împotriva noastră, împreună cu Rusia”, a menționat Caraman.
Totodată, el a adăugat că R. Moldova nu este pregătită.

„MAI, MAEIE, sunt bine pregătite, dar nu este suficient, când putem fi atacați de o armată de bandiți. Nu am venit să criticăm, dar să propunem, să cerem, ca să se inițieze procedura de pregătire a ofițerilor. Nimeni nu știe ce trebuie să facem în caz de un eventual atac, deci trebuie să pregătim rezervele. Cerem ca Parlamentul Republicii Moldova, prin cadrul legislativ, să interzică propaganda rusească, prin intermediul mijloacelor de informare”, a mai spus Caraman.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților