[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asociația Obștească „Unirea”: Ministerul Educației blochează desfășurarea „Caravanei Unirii”
14 Iulie

Asociația Obștească „Unirea” a comunicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul Educației al Republicii Moldova persecută promovarea românismului și a valorilor europene prin diverse intimidări, ce au scopul de a bloca organizarea „Caravanei Unirii”, informează CURENTUL.

Vlad Bilețchi, președintele Asociației „Unirea”, a declarat că Ministerul Educației blochează desfășurarea campaniei „Caravana Unirii”.

„E o atitudine degradantă, ieșită din comun. Anual noi desfășurăm o campanie care se numește „Caravana Unirii” – mergem în diferite localități să promovăm Unirea. Ministerul Educației ne-a permis să cazam tineri prin diferite localități, dar, după numirea doamnei Lilia Pogolșa în funcția de vice-ministru al Educației – aceasta s-a arătat nemulțumită de această caravană și la instituțiile unde am solicitat cazarea, a emis scrisori că va sancționa dacă ne vor permite cazarea, făcând trimitere la un nou regulament”, a spus Bilețchi.

De asemenea, el a declarat că un astfel de comportament este ofensator. „Practic, direct, se dorește intimidarea  anume a acelor instituții care urmau să ne cazeze, așa ca să nu ne permită organizarea acestei caravane”, a menționat președintele Asociației, acuzând guvernarea de jocuri murdare.

Totodată, Asociația „Unirea”  a dus vice-ministrei Educației, Lilia Pogolșa, în birou, un porcușor de pluș – drept cadou „pentru intimidare, persecutare și șantaj”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților