[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asociația Agențiilor de Publicitate din Moldova – nemulțumită de acțiunile Preturii Rîșcani
12 Iunie

Asociația Agențiilor de Publicitate din Moldova (AAPM) condamnă „acțiunile ilegale ale Preturii sectorului Rîșcani și le consideră drept o depășire a atribuțiilor stabilite de lege și manifestarea unui comportament de răfuială”, transmite CURENTUL.

Asociația tratează comportamentul Preturii drept un atac raider la agenții mass-media outdoor.

„Nedumerirea noastră este și mai mare în timp ce Guvernul RM din răsputeri încearcă să relanseze economia țării, Pretura sectorului Rîșcani declară război mediului economic, prin distrugerea proprietăților private, și în consecință minimizării încasărilor de taxe atât la bugetul local cît și central. Industria mass-media outdoor a generat anul trecut peste 60 milioane de lei în bugetul țării și municipal!

Acestea fiind spuse constatăm încălcarea normelor legale precum:

– art. 46 a Constituției RM, Dreptul la proprietate privată…

– Convenția Europeană pentru Protecția Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale, din data 04.11.1950…”Orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil…”

Acțiunile de distrugere a proprietății private, protejate de lege, vor fi contestate în judecată, conform normelor legale iar paguba cauzată bugetului municipal, în urma acțiunilor ilegale ale Preturii sectorului Rîșcani pe perimetrul bd. Renașterii – bd.G.Vieru – str.C.Tănase, vor fi de peste 6 milioane de lei !!! În baza celor expuse mai sus SOLICITĂM stoparea tuturor ilegalităților față de antreprenori!”, se spune în adresarea Asociației.

În acest context, Asociația roagă implicarea Consiliului municipal, dar și a Primarului general și luarea sub control a situației pentru a evita un șir interminabil de judecăți, care vor cauza prejudicii orașului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților