[ X ]
[ X ]
[ X ]
AȘM a mai câștigat un proiect din cadrul Programului European Orizont 2020
29 Septembrie

Au fost anunțate rezultatele evaluării proiectului DANUBIUS PP, elaborat în cadrul Programului ORIZONT 2020. Proiectul a acumulat un punctaj final de 14,5 din 15, fapt ce i-a devansat pe alți participanți în aceasta competiție, transmiteC URENTUL.

Liderul proiectului DANUBIUS PP este Adrian Stanica (Romania), Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marina – GEOECOMAR. Lider național – acad. Gheorghe Duca (Republica Moldova), Institutul de Chimie al AȘM.

Echipa proiectului este reprezentata de renumiți savanți din cele mai performante institute din Uniunea Europeană. Proiectul are caracter interdisciplinar și are drept scop de a studia si a rezolva problemele acute si complexe de mediu, dar și dezvoltarea durabilă a Macroregiunii Europene a bazinului râului Dunărea și sistemului râu-mare.

Academia de Științe, prin Institutul de Chimie, Institutul de Geologie și Seismologie, Institutul de Ecologie și Geografie, Institutul de Zoologie, va participa în acest proiect pentru integrarea mai intensă a comunității sociale, economice și științifice în familia europeană. Soluționarea problemelor de mediu și dezvoltarea social-economică a țării în contextul trans-european este o sarcină principală a activității Academiei de Științe a Moldovei în acest proiect.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților