[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asistenți personali, demiși de Primăria Chișinău, vor fi angajați la Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă
18 Aprilie

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va angaja peste 2000 de asistenți personali care au fost demiși de Primăria municipiului Chișinău.

În acest scop, Cabinetul de miniștri a aprobat crearea Serviciului social „Asistență personală” cu specializare înaltă în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă (AGSSSÎ). Numărul de angajați ai Agenției a fost majorat de la 10, în prezent, până la 2202, dintre care 2155 sunt asistenți personali.

AGSSSÎ va presta serviciul respectiv, în cazul în care acesta nu va fi asigurat de către autoritățile administrației publice locale.

Amintim că, începând cu luna ianuarie anul curent și până acum, Primăria municipiului Chișinău a demis ilegal sau a diminuat norma de muncă a peste 1200 de asistenți personali, iar ceilalți riscă să fie disponibilizați în perioada următoare.

În luna martie, toți asistenții personali care au avut de suferit de pe urma acțiunilor abuzive ale Primăriei municipiului Chișinău au primit o plată în sumă fixă de 5000 de lei, iar în aprilie beneficiază de încă un ajutor bănesc, în funcție de proporția în care a fost diminuată norma sau a avut loc încetarea totală a raporturilor de muncă.

Inapoi la arhiva noutaților