[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asistență pentru Serviciul Vamal în realizarea obiectivelor stabilite!
31 Mai

Responsabilii din cadrul Serviciului Vamal s-au întrunit într-o ședință online cu reprezentanți ai UN Women – agenția Organizației Națiunilor Unite (ONU) dedicată promovării egalității de gen și abilitării femeilor, transmite CURENTUL.

Discuțiile s-au axat pe acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru a avansa în promovarea Agendei Femeile, Pacea și Securitatea.

Autoritatea vamală este implicată activ în implementarea Rezoluției 1325 a ONU (privind Femeile, Pacea și Securitatea). Instituția dispune și de un plan de acțiuni în acest sens. Documentul a fost aprobat în data de 16 iulie 2018 și conține opt obiective, pentru realizarea cărora sunt stabilite o serie de acțiuni și indicatori de progres.

În acest context, UN Women Moldova a contractat 4 experți externi pentru a oferi asistență Serviciului Vamal în realizarea obiectivelor stabilite.

Tot cu suportul UN Women Moldova, Serviciul Vamal elaborează un document care să prevadă un mecanism de prevenire și identificare a cazurilor de discriminare, hărțuire și violență în bază de gen.

„Toate aceste acțiuni vor susține, în coninuare, angajamentul nostru de a asigura condiții și șanse egale pentru toți angajații, indiferent de vârstă sau de gen”, menționează Serviciul Vamal.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților