[ X ]
[ X ]
[ X ]
ASD va elabora un studiu pentru fluidizarea traficului nodului rutier dintre 3 drumuri naționale
24 Iunie

Administrația de Stat a Drumurilor a desfășurat un recensământ al transportului auto, care traversează nodul rutier dintre drumurile M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chişinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina şi R6 Chişinău – Orhei – Bălți.

Având în vedere creşterea considerabilă a numărului de vehicule, a devenit necesară stabilirea exactă a cifrei unităților de transport, care circulă pe drumurile publice în prezent, precum şi determinarea componenței traficului în funcție de tipul de vehicul – autoturisme, camioane, autobuze și altele.

În acest sens, a fost organizat recensământul transportului, care circulă prin nodul rutier în direcțiile Chişinău, Leuşeni, Dubăsari, Bălți și Tiraspol, cu instalarea camerelor video pentru înregistrarea unităților de transport și realizarea fotografiilor cu drona.

Datele statistice obținute în cadrul recensământului vor sta la baza elaborării unui studiu, care va stabili căile de dezvoltare și modernizare a nodului rutier.

Studiul are drept scop fluidizarea traficului în regiune și sporirea capacității de traversare a podurilor de către unitățile de transport de mare tonaj.

Rezultatele recensamântului vor fi disponibile în decurs de câteva săptămâni.

Inapoi la arhiva noutaților