[ X ]
[ X ]
[ X ]
Așa să fie? În anul 2018 nici o școală din Republica Moldova nu a fost închisă
21 Septembrie

„În anul 2018 nici o școală din Republica Moldova nu a fost închisă”, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

La solicitarea CURENTUL, MECC ne-a comunicat că, „în scopul restructurării rețelei instituțiilor de învățământ, conform deciziilor APL, în 2018, până la 3 septembrie, au fost reorganizate 10 instituții de învățământ general (un liceu a fost reorganizat în gimnaziu, 3 gimnazii au devenit filiale, 3 gimnazii au fost reorganizate în gimnazii-grădiniță, o școală primară a devenit filială, o școală primară a fost reorganizată în școala primară-grădiniță, un gimnaziu-filială a fost reorganizat în gimnaziu) și înființată o instituție de învățământ de tip gimnaziu”.

De asemenea, MECC informează că situația exactă cu privire la numărul instituțiilor de învățământ, numărul elevilor și al cadrelor didactice în anul de studii 2018-2019 va fi actualizată către 1 octombrie 2018.

Conform datelor oficiale ale Biroului Național de Statistică, în 2017-2018, au activat 1 243 instituții de învățământ primar și secundar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților