[ X ]
[ X ]
[ X ]
Artur Reșetnicov despre plecarea sa din PCRM: „Nu a fost deloc o decizie simplă…”
8 Noiembrie

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Artur Reșetnicov, a comentat, în cadrul unui interviu pentru ziarul „Timpul” motivul plecării sale din rândurile Partidului Comuniștilor din Moldova (PCRM), transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului, decizia nu a fost simplă, iar motivul a fost că nu-și dorea să trăiască cu trecutul.

„Nu a fost deloc o decizie simplă, dar nu am luat-o la întâmplare și în grabă. Personal, am făcut acest pas pentru că nu am mai vrut să trăiesc cu trecutul. În 2014 și 2015, R. Moldova era într-o stare de incertitudine politică. Chiar dacă au avut loc alegeri parlamentare, existau premise pentru eventuale alegeri anticipate. Asta ne-ar fi întors într-o turbulență geopolitică. De fapt, eu am aderat la PCRM în 2011, când formațiunea era în opoziție. În următorii ani, partidul și-a pierdut identitatea în sens politic. În acea perioadă, dimineața, comuniștii aveau o lozincă, iar seara – alta. În astfel de condiții am petrecut și electorala din 2014”, spune Artur Reșetnicov.

Deputatul menționează că PCRM era un partid care nu-și înțelegea poziția.

„Dimineața, eram pentru Integrarea Europeană, la amiază eram neutri, iar seara optam pentru integrarea în Uniunea Vamală. Am plecat atunci când nici eu n-am mai înțeles nimic din politica pe care o promovează PCRM. Votul pentru Guvernul Filip a fost unul conștient. Vă aduceți aminte ce se întâmpla în 2015 în jurul Moldovei? Erau acțiuni dirijate din exterior. Scopul era de a crea o instabilitate în această zonă. Atunci statul nostru, mai mult ca niciodată, avea nevoie de stabilitate. După ce a fost votat guvernul, toate acțiunile haotice au încetinit”, a comentat Artur Reșetnicov.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților