[ X ]
[ X ]
[ X ]
Artiști ai TNOB, aduși cu un charter acasă din turneu din Spania. Toți sunt monitorizați
15 Martie
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a avut o întrevedere cu directorul general al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Ion Grosu, transmite CURENTUL. 
În cadrul acesteia, ministrul a adus sincere mulțumiri Administrației TNOB și directorului general, domnului Ion Grosu, care s-au mobilizat și au identificat soluții și resurse financiare pentru a achita o rută charter care să aducă în țară trupa de artiști (în număr de 75 de persoane), aflați în această perioadă în turneu în Spania.
„Spania este una dintre țările europene greu afectate în prezent de infecția Covid-19, iar întoarcerea în țară a artiștilor și punerea lor în afara pericolului reprezintă o prioritate pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și pentru mine personal.
În acest context le mulțumesc și îmi exprim admirația pentru domnul Ion Luchian, dar și domnului Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului și director artistic al TNOB, care s-a aflat cu noi într-o legătură permanentă și ne-a ținut la curent cu informații despre condițiile și situația în care se află trupa”, menționează ministrul.
Astăzi, 15 martie, la ora 3 dimineața, artiștii TNOB au aterizat în siguranță la Chișinău. Nimeni dintre ei nu manifestă simptome ale infectării, dar sunt monitorizați în continuare.
Cristina Parfeni 
Inapoi la arhiva noutaților