[ X ]
[ X ]
[ X ]
Armenia și R. Moldova va conlucra în domeniul traficului de ființe umane
23 Noiembrie

Reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei au avut o întrevedere cu delegația Armeniei, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 21-25 noiembrie curent, transmite CURENTUL.

Întrevederea a avut drept scop preluarea bunelor practici ale Republicii Moldova în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane, precum și asistenței victimelor.

În debutul ședinței, viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Anastasia Oceretnîi a declarat că fenomenul traficului de ființe umane afectează tot mai mult societatea contemporană, astfel încât un număr considerabil de persoane devin victime ale acestui fenomen. Traficul de persoane nu poate fi tolerat, iar în acest sens Guvernul Republicii Moldova îşi consolidează poziţia în faţa acestui fenomen prin adoptarea politicilor naţionale antitrafic şi crearea parteneriatelor cu societatea civilă şi organizaţiile internaţionale.

Astfel, în cadrul discuțiilor reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei au menționat că ministerul, în calitate de instituție centrală de specialitate, coordonează implementarea Strategiei Sistemului Național de Referire (SNR) pentru protecţia şi asistenţa victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de fiinţe umane. La fel, este responsabilă de efectuarea procedurilor de repatriere a victimelor traficului de ființe umane, traficului de migranți și copiiilor neînsoțiți. Ministerul oferă ghidare metodologică centrelor pentru protecția victimelor traficului de ființe umane, cât și referire către servicii a beneficiarilor prin intermediul Unității Naționale de Coordonare a SNR.

La rândul lor, reprezentanţii delegaţiei au prezentat cadrul instituţional şi legal al Armeniei în acest domeniu şi au remarcat progresele Republicii Moldova în lupta cu acest fenomen, precum şi utilitatea practică a vizitei de lucru în vederea consolidării prevenirii și combaterii traficului de ființe umane în țara lor.

Din delegație fac parte reprezentanți ai organizațiilor neguvernametale în domeniu din Armenia, reprezentanți ai procuraturii generale și poliției, precum și reprezentanții OSCE Armenia.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților