[ X ]
[ X ]
[ X ]
Armata Naţională intervine pentru înlăturarea consecinţelor zăpezii abundente
21 Aprilie

Armata Naţională intervine cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru ajutarea populației și înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă, transmite CURENTUL.

Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie, dotate cu mijloace tehnice pentru a acţiona, la solicitarea autorităţilor locale, în zonele afectate de ninsori.

Sursa a specificat că militarii din Brigada „Dacia” acţionează la Cahul, iar cei din  Divizionul de Artilerie  – la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială şi Batalionului de Geniu sunt pregătiţi să intervină  în municipiul Chişinău.

Armata Naţională dispune de forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile.

(UPDATE)

Militarii Batalionului de Geniu acţionează cu mijloace tehnice  (IMR-2M) pentru deblocarea  Drumului Naţional M14, pe tronsonul cuprins între localităţile Negreşti – Chişinău.

De asemenea, echipe mobile, formate din militari dislocaţi în garnizoana Chişinău şi  dotaţi cu unităţi de tehnică specială, intervin pentru lucrări de deszăpezire şi deblocare  a căilor de acces în capitală.

La Ministerul Apărării a fost constituită o celulă de criză pentru monitorizarea  intervenţiilor echipelor mobile ale Armatei Naţionale şi coordonarea activităţii acestora cu  reprezentanţii comisiei pentru situații excepționale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților