[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alec Ignat: Ar fi bine dacă noul Guvern ar institui un cadru de dialog permanent cu mediul de afaceri
31 Martie

Alec Ignat, director general al Tirex Petrol, a spus care sunt așteptările sale, în calitate de om de afaceri, de la noul Guvern, informează CURENTUL.

„Înţeleg că noul Guvern (îi zic nou, chiar dacă mulţi miniştri au făcut parte şi din precedentul Executiv) trebuie să gestioneze o situaţie extrem de dificilă. Vorbeam mai devreme şi de consecinţele pandemiei, ale crizei economice, ale războiului din ţara vecină, dar şi de inflaţie, de deficitul bugetar enorm etc. E clar că noi, mediul de afaceri, nu putem avea mari aşteptări şi la fel de clar este că miracole nu au cum să se întâmple. Totuşi, cred că noul Guvern ar putea veni cu un set de măsuri orientate spre reducerea birocraţiei, perfecţionarea continuă a legislaţiei, a cadrului de reglementare”, a declarat businessmanul în cadrul unui interviu pentru Curentul.md.

De asemenea – a spus omul de afaceri – ar fi bine dacă Guvernul ar identifica careva posibilităţi, de comun acord cu instituţiile creditare şi partenerii de dezvoltare, pentru a facilita accesul mediului de afaceri la credite în condiţii acceptabile.

„Ar mai fi bine dacă noul Executiv ar institui un cadru de dialog permanent cu mediul de afaceri, pentru că, numai prin discuţii constructive, putem identifica soluţiile cele mai bune pentru dezvoltarea businessului. Iar Guvernul trebuie să fie primul interesat de dezvoltarea businessului, căci, cu cât mai dezvoltat va fi acesta, cu atât mai multe locuri de muncă se vor crea şi cu atât mai multe impozite vor fi achitate”, a subliniat Alec Ignat.

Inapoi la arhiva noutaților