[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aprobat! Mașinile din Transnistria vor putea obține plăcuțe de înmatriculare speciale pentru a fi admise în traficul internațional
21 August

Hotărârea Guvernului privind punerea în aplicare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative care au ca scop implementarea Deciziei protocolare „Privind accesul în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activități comerciale” din 24 aprilie 2018 – a fost aprobată de Guvern, transmite CURENTUL.

Scopul proiectului de hotărâre este de a stabili procedura de înmatriculare a acestor categorii de mijloace de transport, pentru a asigura funcționalitatea Legii menționate, începând cu 1 septembrie 2018.

Urmare a completărilor propuse la cadrul normativ, automobilele înmatriculate în stânga Nistrului și municipiul Bender în condițiile mecanismului aprobat vor obține dreptul de a participa în traficul rutier internațional.

Proiectul propune ajustarea unor prevederi cu referire la pachetul de documente pentru înmatricularea vehiculelor din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Este de menționat că, la 26 iulie 2018 Parlamentul a adoptat Legea nr.170 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2018. Concomitent, Guvernului i s-a dispus să aprobe procedura de înmatriculare a mijloacelor de transport ce cad sub incidența Legii menționate.

Cristina Parfeni

foto: publika.md

Inapoi la arhiva noutaților