[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aprobat! Cheltuielile Î.S. „Calea Ferată” vor fi optimizate. Anual se vor economisi 20-25 mln. lei
13 Aprilie

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un proiect de lege care are drept scop optimizarea cheltuielilor Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) și păstrarea edificiilor stațiilor feroviare în regim conservat, transmite CURENTUL.

Astfel, proiectul de lege prevede modificarea și completarea articolului 32 din Codul transportului feroviar, care se referă la stațiile de cale ferată. Potrivit ministrului Chiril Gaburici, în urma intrării în vigoare a documentului, CFM va economisi circa 20-25 milioane de lei anual. De asemenea, punctele feroviare de oprire vor fi deschise și menținute corespunzător, respectiv trenurile de pasageri vor continua oprirea în stațiile feroviare, iar angajații CFM vor fi transferați la alte stații.

În același timp, proiectul prevede că, în cazul în care în urma conservării stației feroviare va fi suspendată circulația trenurilor de pasageri și în localitate nu va fi alternativă de transport public, autoritățile publice centrale în comun cu autoritățile publice locale vor fi obligate să întreprindă măsuri privind asigurarea cetățenilor cu transport rutier.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților