[ X ]
[ X ]
[ X ]
APP cheamă în judecată „Avia Invest”
27 Mai

Agenția Proprietății Publice (APP) a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Avia Invest” privind încasarea penalităților/daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale, transmite CURENTUL.

Cererea a fost depusă în data de 19 martie 2020 și actualmente este pusă pe rol la Judecătoria Chișinău (sediul Centru).

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada Etapei I investiționale Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău – SRL „Avia Invest” nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune.

„Pentru unele din direcțiile investiționale, SRL „Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln. EUR mai puțin decât este prevăzut în Programul investițional. Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenția Proprietății Publice, la 06.02.2020, a expediat în adresa SRL „Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, se cifrau în jur de 500 mii EUR. În data de 14.02.2020 SRL ”Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretențiile înaintate de Agenție”, menționează APP.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților