[ X ]
[ X ]
[ X ]
APP a făcut unele constatări despre „Arena Națională”
12 Septembrie

Agenția Proprietății Publice (APP) a făcut unele constatări cu privire la SRL „Arena Națională”, dar și a făcut o serie de solicitări, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, Ion Potlog, consilier în cabinetul ministrului Economiei și Infrastructurii a făcut o prezentare a principalelor constatări.

„La schimbarea destinației terenului, statul a fost scutit de pierderi, ce ar constitui 96 mln. lei, și terenul din proprietate publică a trecut în domeniul privat. Procesul de pregătire a fost lansat târziu. În februarie 2019 a fost constituit grupul de lucru pentru constatarea și anunțarea procesului de expropriere. Pe parcurs am constatat că nici o instituție publică nu deține informații referitor la structura sau filosofia de valorificare a planurilor proiectului. Am constatat că „Arena Națională” nu are mijloace circulante, ce stopează o serie de lucrări. Rețeaua de aprovizionare cu gaze naturale este ultima etapă și săptămâna viitoare deja va fi conectată. Referitor la apă și canalizare, acolo unde Guvernul a aprobat o Hotărâre, prin care adițional la contractul de bază se alocă 1,529 mln. euro, destinat pentru construcția rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare, acordul nu a fost semnat. Proiectul tehnic există, dar nu este Acordul CMC pentru executarea lucrărilor. De asemenea, Arena nu este conectată la rețeaua națională de energie electrică, din motiv că ANRE a respins să examineze subiectul. Căile de acces exterioare au fost puse în sarcina MECC. Avem doar schițe, care nu au fost transpuse în proiecte tehnice”, a spus consilierul.

Totodată, APP anunță că vor fi organizate o serie de consultări și dezbateri publice pe marginea acestor subiecte.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților