[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aplicarea cumulului total și a scutirii sau rambursării de taxe vamale în comerțul preferențial cu părțile CEFTA
31 Iulie

Ca urmare a modificărilor operate în Hotărîrea Guvernului nr. 1599/2002 „cu privire la regulile de origine” și în Hotărîrea Guvernului nr. 761/2014 „pentru aprobarea Regulamentului cu privire la completarea, autentificarea, eliberarea şi controlul ulterior al certificatelor de origine preferenţială a mărfurilor” (prin Hotărîrea Guvernului nr. 418 din 24.06.2020,în vigoare 10.07.2020 – Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr.165-176), Serviciul Vamal aduce la cunoștință următoarele:

În cadrul comerțului preferențial între părțile CEFTA (Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo), începând cu 31 iulie curent, este aplicat cumulul total al originii și scutirea de taxe vamale, ca derogare de la prevederile Convenției regionale cu privire la regulile de origine preferențiale pan-euro-mediteraneene (Convenția PEM).

Prin urmare, exportatorii pot beneficia de aceste facilități, cu condiția prezentării declarației furnizorului/declarației pe termen lung a furnizorului, în care este oferită toată informația necesară referitoare la materia primă utilizată la producerea produsului finit.

Nota informativă detaliată referitor la aceste modificări, precum și baza legislativă internațională poate fi accesată aici.

Inapoi la arhiva noutaților