[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apelul lui Mihai Ghimpu adresat cetățenilor R.Moldova
6 Octombrie

Președintele PL, Mihai Ghimpu, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a lansat un apel către cetățeni, prin care le solicită să nu susțină „politica Moscovei în cadrul alegerilor prezidențiale, dar să pledeze pentru unirea cu România”, informează CURENTUL.

„Conferința este dedicată celor care continuă să promoveze politica ocupantului, a Kremlinului. Încă o dată ne dăm seama că RM nu are partide naționale, ci – geopolitice. Unii sunt pentru democrație, prosperitate în această campanie, alții – pentru interesul străinului, care, din nou, a început să “cînte” la trompeta Kremlinului”, a declarat Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, el a menționat că, dacă va ajunge Igor Dodon președinte al R. Moldova, atunci vom rata parcursul european. ,,În cazul în care Dodon ajunge președinte vom pierde Acordul de Asociere cu UE, vom pierde libera circulație, finanțarea economică, etc. Dar noi cunoaștem destul de bine că, fără acestea, noi nu suntem în stare să supraviețuim, pentru că RM nu are o economie stabilă, nu are petrol, nu are munți și mare, avem doar pămînt, cernoziom bogat și oameni harnici. Eu sper că, cetățenii noștri înțeleg foarte bine acest lucru și îi îndemn să nu susțină oamenii Moscovei. Singura noastră soluție este unirea cu România”, a explicat candidatul la șefia statului.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților