[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apelul lui Ion Chicu către conducerea țării
13 Aprilie

Fostul Premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, care de curând a anunțat că își lansează partid politic, în cadrul unei postări pe o rețea socială, s-a adresat șefului statului, dar și către deputați, informează CURENTUL.

„Stimată Dnă Preşedinte, grijulii deputați, Vă îndemnăm să lăsați populismul pentru vremuri mai bune şi să renunțați la fumigene, care nu doar că nu îşi au locul în această perioadă complicată pentru țară, dar sunt cu adevărat distructive”, susține Chicu, pe Facebook.

Tot el spune că fermierii au nevoie de sprijin real. „Dacă nu aveți posibilitate să îi ajutați, cel puțin nu le puneți piedici şi nu inventați probleme de dragul unor show-uri inutile, inspirate din strategiile cinice ale politehnologilor desantați în birourile voastre”, adaugă fostul Premier.

În același timp, Chicu declară: „Mai sugerez Dnei Preşedinte, până a face demersuri, care pot afecta un sector atât de important al economiei naționale, să discute nu doar cu politehnologii şi specialistii în regizarea spectacolelor. Cred că ar fi corect să întrebați agenții economici din domeniu ce vor face cu stocurile de grâu, pe care au sperat să le vândă pe piața internațională la un preț convenabil şi pe care îi obligați să le țină în hambare. Întrebați-i şi care vor fi pierderile celor care au muncit pentru a obține această roadă în condiții de secetă extremă”, adaugă el.

„Vă mai sugerez să discutați cu partenerii de dezvoltare a țării, în special cu FMI, pentru a afla care vor fi consecințele pentru țară a scamatoriilor voastre populiste periculoase. Consultați Acordul încheiat de Republica Moldova cu FMI în aprilie 2020, votat și de PAS în Parlament, dar și corespondența ulterioară între părți la capitolul interzicerii exportului de cereale. Îmi reiterez opinia că asemenea implicări ale politicului în economie doar dăunează şi sunt asemeni unei tornade, care trece peste tot ce întâmpină în cale, lăsând în urma sa doar distrugeri”, susține Ion Chicu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților