[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apelul deputatului Filip către politicieni: Să se abțină de la PR și show-uri
27 Martie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), deputatul Pavel Filip, a făcut un apel către toți politicienii – de a se abține de la show-uri și PR și să dea dovadă de solidaritate în aceste circumstanțe, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Pavel Filip a menționat că PDM are o celulă de criză formată din oameni profesioniști și experimentați, care se întrunesc zilnic în regim online. De asemenea, această echipă a comunicat inițiativele sale către miniștrii din Guvern și au avut discuții și cu PSRM, iar propunerile și soluțiile au fost transmise ministerelor de resort.

„MAEIE primește câte 1000 de solicitări de asistență din partea cetățenilor, iar misiunile noastre diplomatice sunt în contact cu cei care solicită ajutor. Elevii și profesorii din țară fac ore la distanță. MECC a recomandat cadrelor didactice platforma online a procesului educațional. S-a decis anularea examenelor pentru clasa a IV-a. Dacă elevii nu vor reveni în clase până la sfârșitul perioadei de urgență examenele pentru clasa a IX-a și examenul de Bacalaureat să fie anulate.
Armata Națională a intervenit prompt în ajutor. Militarii au ieșit să patruleze în stradă în ajutorul polițiștilor. MEI a demarat un amplu proces de consultare cu mediul de afaceri și business. De asemenea, discută cu donatorii pentru identificarea resurselor financiare pentru aceste măsuri. Biroul de Reintegrare asigură o comunicare eficientă cu Tiraspolul și este asigurat ca deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale să fie respectate”, a spus Pavel Filip.

În acest context, Pavel Filip a mulțumit colegilor care „nu au avut timp pentru adaptare, au intrat în birouri și s-au apucat de lucru”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților