[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apeductul Sîngerei-Bălți va fi extins în mai multe localități. De apă potabilă vor beneficia circa 35 mii cetățeni
14 Iulie

În satul Sîngereii Noi va fi construit un sistem de apeduct. Reţeaua de aprovizionare cu apă va oferi oportunitatea de asigurare cu apă potabilă de calitate din surse sigure pentru alte 12 localităţi din raionul Sîngerei, inclusiv orașul Sîngerei, transmite CURENTUL.

Proiectul derulează deja, în a treia etapă. În totalitate, acesta reprezintă o oportunitate pentru circa 28 de localități din raioanele Sîngerei, Telenești și Bălți. În următorii doi ani vor fi executate lucrări ce oferă condiţii de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru circa 35 mii de cetățeni. Banii sunt oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Conform proiectului până în anul 2019 urmează a fi construiți circa 12 km de apeduct, o stație de pompare și una de dezinfectare a apei, precum și două castele de apă. Costul lucrărilor din etapa a treia constituie circa 34 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Până în prezent, în primele două etape ale proiectului au fost construiți circa 15 km de rețele magistrale de apeduct, o stație de pompare a apei, precum și 0,5 km de rețele electrice.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților