[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apă – Canal Chișinău împlinește astăzi 125 de ani de la fondare! Ce mesaj a adresat directorul general Veronica Herța
12 Decembrie

Întreprinderea „Apă – Canal Chișinău” împlinește, astăzi, 125 de ani de la fondare, transmite CURENTUL.

Pe o rețea de socializare, directorul general „Apă – Canal Chișinău”, Veronica Herța, a transmis un mesaj de felicitare celor care activează în cadrul întreprinderii.

„LA MULŢI ANI, SA „APĂ CANAL CHIŞINĂU” – 125 ANI!!!

În aceşti 125 ani mii de oameni au muncit la Apă Canal Chişinău, sunt practic generaţii întregi care s-au jertfit pentru a asigura un serviciu calitativ consumatorilor. Un serviciu public care a cunoscut şi înregistrat multe progrese!

La 12 decembrie 1892 când a fost dat în exploatare primul apeduct din or. Chișinău, capacitatea era de 200 mii căldări de apă pe zi; sursa fiind havuzul la poalele colinei Mazarache. Ceia ce constituie echivalentul a 2 mii m3 pe zi. Dacă ar fi să comparăm cu volumul de apă livrată acum consumatorilor, care este de 60 de ori mai mare, cu siguranţă putem afirma despre evoluţia serviciilor prestate de întreprinderea Apă Canal Chişinău.

Ne dorim ca fiecare cetăţean, locuitor sau vizitator al capitalei, să conştientizeze faptul că echipele de intervenţie ale S.A. „Apă – Canal Chişinău” activează în condiţii deosebit de grele, 24 din 24 de ore, indiferent de condiţiile meteorologice, pe timp de arşiţă, ploaie, vânt şi ger, executând lucrările de reparaţii care se impun.

La mulţi ani!!!”, a scris Veronica Herța.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților