[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anunț-bombă! Președintele RM va cere revocarea din funcție a actualului Ambasador la București
10 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va cere Guvernului revocarea lui Mihai Gribincea din funcția de Ambasador al Republicii Moldova la București. Despre aceasta el a comunicat pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Dodon s-a arătat surprins să descopere că „unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc”.

„E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune.

Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia”, a mai spus șeful statului.

Președintele mai spune că, „anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador”.

„Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Precizăm că, declarațiile Președintelui vin după ce Ambasadorul Gribincea a făcut unele declarații, în cadrul unei emisiuni de la Digi 24, pe marginea retragerii cetățeniei ex-Președintelui român, Traian Băsescu.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților