[ X ]
[ X ]
[ X ]
Antreprenorii mici și mijlocii din mediul rural vor avea susținerea guvernării pentru dezvoltarea afacerilor
21 Ianuarie

Ministerul Economiei, în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), vor lansa în curând campania de dezvoltare a afacerilor în sectorul rural, venind cu un amplu program de acțiuni concrete în susținerea antreprenorilor din arealul respectiv, transmite CURENTUL.

În 2017 Ministerul Economiei va pune accent pe organizarea evenimentelor în teritoriu cu implicarea activă atât a partenerilor de dezvoltare, cât și a autorităților de toate nivelele pentru a avea un contact direct cu oamenii și a le oferi soluții eficiente pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă în lansarea sau dezvoltarea unei afaceri.

Ministrul Economiei a mai specificat că semnarea acordurilor de parteneriat strategic dintre ODIMM cu cele patru agenții de dezvoltare regională (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia) este un prim pas în direcția susținerii întreprinderilor mici și mijlocii din sectorul rural, deoarece oferă noi oportunități și programe de suport pentru antreprenori.

În scopul susținerii dezvoltării economice în localități, în Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri, în următorii 3 ani, sunt prevăzute 121 milioane de lei. Vor fi realizate și proiecte de inovații cum ar fi un centru de inovare și transfer tehnologic în municipiul Bălți, precum și o piață regională en-gros și a spațiilor destinate activităților non-agricole în raionul Rîșcani.

Un grup de experți din Germania, Polonia și Spania au prezentat participanților cele mai bune practici europene în dezvoltarea antreprenoriatului, stimularea parteneriatelor publice private atât la nivel național, cât și regional, precum și facilitarea cooperării de tip Triple Helix, prin care autoritățile de stat, sectorul privat și instituțiile de învățământ își unesc eforturile să coopereze pentru dezvoltarea comunității și regiuni din care fac parte.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților