[ X ]
[ X ]
[ X ]
Antreprenorii abordează cu prudenţă previziunile economice pentru 2023: „Majoritatea domeniilor vor fi afectate în continuare de războiul din ţara vecină”
17 Ianuarie

În cadrul unui interviu pentru www.tribuna.md, Viorel Godea, Director general al companiei „Lagmar-Impex”, a vorbit despre provocările, aşteptările şi planurile pentru 2023. Potrivit omului de afaceri, chiar dacă se atestă o tendinţă spre ameliorare, totuşi şocul de anul trecut continuă să se resimtă, ceea ce va continua să afecteze economia naţională, informează CURENTUL.

„ Deşi suntem abia la început de an, deja putem face unele concluzii de ordin general despre cum va fi 2023 pentru economia naţională. În primul rând, este absolut evident că marea majoritate a domeniilor de activitate vor fi afectate în continuare de războiul din ţara vecină. Din păcate, starea de incertitudine în acest domeniu continuă şi nu cred că veţi găsi pe cineva care să vă poată spune cu siguranţă ce scenarii se vor derula, la ce să ne aşteptăm, ce noi provocări pot apărea etc. Aceasta ne obligă pe noi, oamenii de afaceri, să abordăm cu prudenţă sporită posibilele evoluţii economice. Şi respectiva afirmaţie cred că este valabilă nu doar în cazul agenţilor economici din Moldova, ci şi din alte ţări. Or, războiul din ţara vecină are repercusiuni şi la nivel regional, dar şi la nivel mondial”, a explicat Viorel Godea.

Antreprenorul a mai menționat că „trebuie să avem în vedere şi faptul că acea criză economică generată de pandemia de COVID-19 nici pe departe nu poate fi considerată ca şi depăşită. Avem în continuare sectoare ale economiei naţionale extrem de vulnerabile, iar această vulnerabilitate se propagă în lanţ la nivelul întregii economii naţionale”.

„În al treilea rând, chiar dacă se atestă o tendinţă spre ameliorare, totuşi şocul puternic provocat de inflaţia record de anul trecut continuă să se resimtă, ceea ce iarăşi nu are cum să nu afecteze economia naţională. Deci, avem un set întreg de factori care ne determină să abordăm cu maximă prudenţă previziunile economice pentru anul 2023”, mai menționează omul de afaceri.

Inapoi la arhiva noutaților