[ X ]
[ X ]
[ X ]
Antreprenoarele din domeniul agriculturii s-au întrunit în cadrul unui forum național. Detalii!
5 Mai

Peste 90 de antreprenoare din R. Moldova s-au adunat la Forumul Național al Asociației Femeilor Antreprenoare din domeniul Agriculturii, de pe ambele maluri ale Nistrului, transmite CURENTUL.

Forumul reprezintă o platformă de comunicare și schimb de experiență între femeile care locuiesc pe ambele maluri ale râului Nistru și dezvoltă afaceri în domeniul agriculturii.

Vice-ministrul Agriculturii, Iurie Ușurelu, prezent la Forum, a menționat că acolo unde sunt implicate doamnele – lucrul merge mai bine și rezultatele sunt mai bune.

„Pe de o parte – vă asumați rolul de protectori ai familiei, pe de altă parte responsabilitatea deplasării în pas cu concurența și necesitățile pentru a asigura bunăstarea. Sunteți curajoase și știți cum trebuie de gestionat un business. Sper că la sfârșitul acestui forum să vedeți mai multe oportunități de dezvoltare a businessului, care încă nu sunt valorificate”, a spus vice-ministrul.

Jarek Domanski, coordonator de proiecte în cadrul Delegației UE în RM, a specificat că domeniul agricol este unul care presupune multă muncă, iar UE va continua să acorde suportul necesar pentru a-l dezvolta.

„Acest proiect îl considerăm important, pentru că întreg sectorul agricol din R. Moldova este unul profitabil și cu perspective. Facem tot posibilul pentru a crea o platformă de comunicare între oamenii și asociațiile de profil de pe ambele maluri ale Nistrului. Sperăm ca numărul femeilor implicate în afaceri să crească”, a spus Jarek Domanski.

Doina Munteanu, șefa programe a Reprezentantului permanent PNUD în Republica Moldova, a declarat că scopul acestui forum este de crea suport și cooperare între oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului.

De menționat că, evenimentul este organizat de Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților