[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANTA a controlat camioanele de mare tonaj, care circulă prin Chișinău
15 Septembrie

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a intensificat controlul camioanelor de mare tonaj, care circulă pe străzile din municipiul Chișinău distribuind materiale de construcție către șantiere cu încălcarea masei maxime admise, care acționează negativ asupra îmbrăcămintei rutiere a drumurilor publice, transmite CURENTUL.

Acțiunile de control au fost efectuate zilnic, în perioada 07–14 septembrie curent, cu implicarea automobilelor speciale dotate cu echipamente de cântărire a autocamioanelor.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, 10 conducători auto au fost sancționați conform prevederilor Codului Contravențional pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri (beton, nisip, pietriș) cu depășirea masei totale maxime admise, fiind aplicate amenzi în mărime de 345 u.c. De asemenea, au fost întocmite 21 procese verbale privind controlul sarcinii pe osie, fiind aplicate taxe pentru folosirea drumurilor în mărime de 6700 lei.

La fel, în perioada vizată, doi furnizori de bunuri divizibile (fabrici de beton) au fost sancționați conform art. 224 alin. (4) al Codului Contravențional pentru încărcarea vehiculelor rutiere cu încălcarea masei maxime admise.

În acest sens, Agenția atenționează agenții economici ale căror bunuri divizibile sunt distribuite prin rețeaua de drumuri publice cu vehicule rutiere, precum și operatorii de transport rutier care circulă cu mijloace de transport de mare tonaj, să respecte cu strictețe prevederile Legii drumurilor nr. 509-XIII din 22.06.1995 și Codului Transporturilor Rutiere nr. 150 din 17.07.2014, în caz contrar riscă să fie sancționați conform prevederilor legislației în vigoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților