[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSP: De la începutul anului curent, în R.Moldova au fost înregistrate 117 cazuri de rujeolă
17 Iunie

De la începutul anului curent, în țară au fost înregistrate 117 cazuri confirmate de rujeolă. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit specialiștilor, în condițiile de acoperire vaccinală joasă, înregistrată la nivel național (sub 90% pentru vaccinarea ROR la vârsta de 1 an) și a reticenței la vaccin, care persistă mai mult între membrii unor confesiuni religioase, există riscul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare.

Conform informațiilor actualizate, de la începutul anului curent, în țară, au fost înregistrate 117 cazuri confirmate de rujeolă, dintre care nouă de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie și Germania). Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în mun. Chișinău – 55 de cazuri și raionul Sîngerei – 39 de cazuri. Alte teritorii afectate de rujeolă, de la începutul acestui an sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei – câte 1 caz, Drochia, Dondușeni, Râșcani – câte 2 cazuri, Ialoveni – 3 cazuri, Bălți – 4 cazuri. Cazurile au fost înregistrate la persoane care au vârste cuprinse între 0,5 luni și 55 de ani.

Cu referire la focarul de rujeolă înregistrat recent în raionul Sîngerei, menționăm că, până în prezent, au fost confirmate 39 de cazuri la copii nevaccinați din familii multiple, care au vârste cuprinse între 2 și 19 ani.

Un alt focar de rujeolă a fost înregistrat la șase copii dintr-o altă familie multiplă din raionul Strășeni, care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei.

Inapoi la arhiva noutaților