[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA și CCI au răspuns la un șir de întrebări privind comercializarea produselor online în pandemie
4 Iunie

Vladislav Cotici, Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), astăzi, a avut o discuție cu membrii Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, unde a răspuns la un șir de întrebări care au apărut în contextul pandemiei, dar a și venit cu sfaturi pentru cei care comercializează produse alimentare online, transmite CURENTUL.

„Acest dialog este unul necesar, pornind de la necesitatea de a informa despre activitatea în situații excepționale, dar și susținerea mediului de afacere în condițiile de COVID-19, pentru a menține locurile de muncă, pentru a stimula exporturile, dar cel mai important este să menținem oamenii sănătoși”, a declarat Sergiu Harea, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova.

Vladislav Cotici a venit cu o serie de recomandări pentru operatorii economici, ce reiese din hotărârile Comisia pentru Situaţii Excepţional și a Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. „Dacă e să referim la siguranța alimentelor, aceste recomandări vizează atât unitățile de producere, cât și operatorii economici care depozitează produsele alimentare sau cei care plasează spațiu pentru a desfășura anumite activități în domeniu”, a spus Cotici.

De asemenea, Directorul general a răspuns la un șir de întrebări venite de la membrii CCI din Moldova în ceea ce privește comerțul internațional și anume colaborarea cu partenerii din România și Ucraina privind exporturile și importurile de produse agroalimentare, precum și amplasarea laboratoarelor și tarifele la serviciile ANSA.

„Una din întrebări viza procesarea cărnii în abatoarele specializate și comercializarea în condițiile conforme. Vladislav Cotici a dat asigurări că produsele de carne pentru comercializare sunt procesare la abatoare sau în punctele de sacrificare autorizate care sunt verificare cu regularitate de către inspectorii ANSA. Un subiect important a fost explicat de către Ion Toma, șef adjunct al Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor mun. Chișinău ce se referea la comercializarea produselor alimentare online și cerințele pentru această activitate”, se arată într-un comunicat al ANSA.

„Evident, că produselor alimentare trebuie să fie comercializat în baza actelor de proviniență și calitate” a spus Ion Toma.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților