[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA s-a întrunit în ședință. S-a discutat subiectul extinderii PPA în fauna sălbatică
27 Noiembrie

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut loc, astăzi, ședința privind pericolul extinderii Pestei Porcine Africane în fauna sălbatică, transmite CURENTUL.

Ședința a fost convocată datorită informației apărute din teritoriu precum că în unele localităţi din raioanele Orhei, Cimişlia şi Cahul au apărut suspiciuni de infectare cu virusul de Pestă Porcină Africană a mistreţilor din fauna sălbatică.

Gheroghe Gaberi, Director General al ANSA, a accentuat despre necesitatea mobilizării eforturilor „în scop de prevenire a extinderii acestei boli periculoase, care poate afecta nu doar animalele sălbatice, dar şi cele domestice, totodată existând şi un pericol mare pentru economia ţării, care ar putea avea pierderi considerabile de pe urma restricţiilor de export a produselor agricole, restricţii generate de apariţia PPA”.

La întrunire au participat reprezentanţii Academiei de Ştiinţă, a Agenţiei „Moldsilva” şi ai Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor, care au exprimat disponibilitatea de a se implica în combaterea bolii, formulând şi propuneri concrete, care urmează a fi transpuse în fapt în caz de necesitate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților