[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA continuă să organizeze seminare privind alimentația copiilor în instituțiile de învățământ
13 Martie

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) continuă să organizeze seminare de instruire cu privire la respectarea legislației în domeniul alimentației copiilor. Despre aceasta și alte subiecte s-a discutat în cadrul unor întruniri desfășurate de DTSA Călărași, cu raza de acoperire și a raionului Telenești, transmite CURENTUL.

„S-au făcut un schimb de opinii între managerii instituțiilor școlare și preșcolare, primarii din localități, bucătari și lucrători medicali, menționând necesitatea respectarea legislației în domeniul alimentației copiilor din instituțiile de învățământ general”, se arată într-un comunicat emis de Agenție.

În special, s-a făcut referire la:

HG nr. 722 din 18.07.2018 pentru aprobarea Instrucțiunii privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general;

HG nr. 1211 din 04.11.2016 cu privire la aprobarea Regulamentului sanitar pentru instituțiile de educație timpurie;

Ordinul ANSA nr.148 din 16.03.2018 Cu privire la aprobarea Recomandărilor cadru pentru definirea calității produselor alimentare admise pentru achiziții publice de produse în scopul organizării alimentației în instituțiile educaționale;

Legea 279 din 15.12.2017- privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

La fel, s-a punctat măsurile de prevenire și combaterea a Pestei Porcine Africane și a gripei Aviare, dar și combaterea ambroziei pe teritoriul raionului Călărași și Telenești.

„Precizăm, că asemenea seminare de instruire sunt organizate periodic de către toate Direcțiile teritoriale din cadrul ANSA”, mai comunică sursa citată.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților