[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA a organizat discuții la subiectul rezistenței la antimicrobiene cu veterinarii și farmaciștii veterinari
22 Noiembrie

În contextul Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței antimicrobiene, cu genericul „Sănătatea oamenilor, animalelor şi mediului – O Singură Sănătate pentru toţi”, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a organizat o instruire şi o masa rotundă, pentru ridicarea nivelului de conştientizare a Rezistenţei Antimicrobiene, transmite CURENTUL.

La instruirea medicilori veterinar oficiali şi farmaciştilor veterinari, pe tematica „Rezistenţa antimicrobiană în medicina veterinară”,au participat medicii veterinari din toate zonele republicii.

Pe 21 noiembrie, la masa rotundă, au participat Ela Malai, Director general adjunct ANSA, Elizabeth Stokle reprezentant al Biroului Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Bejenaru Ana consultant al Biroul Organizației Mondiale pentru Sănătate din Republica Moldova, Nicolae Furtună, Director interimar al Agenţiei Naţională pentru Sănătatea Publică, Natalia Caterenciuc, şef de Direcţie din cadrul ANSP, colaboratorii ANSA, medicii veterinar practicieni care activează la fermele zootehnice, dar şi studenţii facultății de medicină veterinară, UASM.

Directorul general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a salutat participanţii şi a solicitat mobilizarea și unificarea eforturilor tuturor pentru conştientizarea şi diminuarea problemei rezistenței antimicrobiene.

Nicolae Furtună a menţionat conlucrarea pe acest domeniu a ANSP şi ANSA şi necesitatea fortificării acestora, inclusiv implicarea în gestionarea problemei a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Social și a Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului, dar și a societății civile.

Elizabeth Stokle, a expus viziunile internaționale despre aspectele de utilizare prudentă a antimicrobienilor în sănătatea umană.

Victor Pîslaru, şef adjunct Direcţia sănătatea şi bunăstarea animală a ținut un discurs referitor la „Utilizarea responsabilă şi prudentă de antibiotic la animale”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților