[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA a inspectat „Piața Centrală”. Cotici: „Gradul de pregătire nu este excelent, dar satisfăcător”
29 Mai

Vladislav Cotici, Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), astăzi, împreună cu Oleg Lișcenco, Director General Adjunct al Agenției, au inspectat Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” din Chișinău în vederea îndeplinirilor măsurilor impuse în Anexa nr 1 a Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică Hotărîre nr. 12 din 25 mai 2020 și nivelul de pregătire pentru funcționare din data de 1 iunie, transmite CURENTUL.

„Bineînțeles că mai este de lucru. Administratorii acestor hale sunt în plină fază de îndeplinire acelor măsuri și aici mă refer la măsurile de igienizare, dezinfecție, măsurile de delimitare a spațiului corespunzător – intrare – ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață. Totodată, suntem aici pentru a vedea cum vor fi în stare acești administratori de a monitoriza acele persoane, atât care vor comercializa produsele, cât și cele care vor cumăra produsele din piață”, a declarat Cotici.

„Gradul de pregătire pentru redeschidere încă nu este unul excelent, dar este satisfăcător. Suntem în plină monitorizare a acestui lucru și vreau să menționez faptul că, dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage acele autorizații de funcționare și nu va fi posibilă activitatea agenților. Mai urmează o inspecție luni, 1 iunie, pentru că ANSA a elaborat o fișă cu instrucțiuni concrete în baza căreia inspectorii noștri vor evalua gradul de pregătire pentru redeschiderea halelor. Respectarea prezentelor reguli face să ne asigurăm la compartimentul siguranța alimentelor, dar și sănătatea populației, ce ține de infecția cu Covid-19”, a mai declarat Cotici.

„Menționăm, Comisia de sănătate publică impune ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători, angajații/comercianții vor fi obligați să fie asigurați cu echipament de protecție, locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele”, se arată în comunicatul ANSA.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților