[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA a aplicat amenzi de peste 71 mii lei în urma controalelor efectuate săptămâna trecută
18 Februarie

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul perioadei trecute au fost efectuate 14 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la un depozit pentru păstrarea cerealelor, 3 depozite pentru păstrarea fructelor uscate, și 188 de unități de transport, transmite CURENTUL.

Verificări s-au făcut și la 7 agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 11 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine iepuri, chinchile și păsări, 9 stupine, 9 exploatații de animale, 20 deținători de bovine, ovine și păsări de casă și la 2 puncte farmaceutice, 4 secții comerciale și un punct de însămânțare a bovinelor.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 6 puncte de colectare a laptelui, 4 abatoare, 3 puncte de sacrificare, 3 depozite frigorifice, o piață agroalimentară, o piață agroalimentară, un pavilion de comercializare a peștelui, proaspăt, un magazine de comercializare a cărnii. Controlului au fost supuse 3 brutării, o moară, o secție de îmbuteliere a apei, o fabrică de vin, 4 secții de cofetărie și patiserie, o unitate de creștere a ciupercilor, 6 depozite de păstrare a produselor alimentare și 2 frigidere.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 103 de magazine alimentare,11 magazine specializate, 12 gherete alimentare și 12 tarabe. Au fost întreprinse vizite de control la 10 baruri, 3 cantine, 11 blocuri alimentare din instituții școlare și 9 blocuri din cele preșcolare.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul perioadei respective au fost depistate 85 de neconformități, întocmite 77 de prescripții, 62 de procese verbale de contravenție. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în sumă de 71 de mii 850 de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  2. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  3. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  4. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  5. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  1. Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu 3 ore înainte de zbor
    Social |
  2. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  4. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  5. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |