[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE va examina pe 2 noiembrie solicitările operatorilor pentru justarea prețurilor reglementate la energia electrică
1 Noiembrie

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că, mâine, va avea loc ședința publică a agenției, în cadrul căreia vor fi ajustate prețurile pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali, informează CURENTUL.

În contextul crizei energetice în care se află Republica Moldova și conform declarațiilor oficiale ale responsabililor din domeniu, pentru luna noiembrie nu a fost semnat contractul de procurare a energiei electrice cu producătorul de energie electrică Молдавская ГРЭС (MGRES).

În aceste condiții, S.A. „Energocom”, entitatea desemnată cu obligația de serviciu public de procurare a energiei electrice, va fi nevoită să acopere acest deficit prin achiziții de pe platformele bursiere din România, prețul energiei electrice achiziționate fiind la nivelul pieței europene.

„Ținând cont de circumstanțele actuale și factorii obiectivi existenți, ANRE va examina în regim de urgență solicitările operatorilor și va ajusta prețurile reglementate pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali, în conformitate cu noile prețuri de achiziție și prevederile metodologiei tarifare. Ședința publică extraordinară a Consiliului de Administrație este planificată pentru mâine, 02.11.2022, ora 17.00. ANRE reiterează îndemnul de a consuma rațional resursele energetice, pentru a reduce impactul atât asupra sistemului electroenergetic, cât și în facturile fiecărei familii” – a menționat ANRE.

Inapoi la arhiva noutaților