[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE: Toate deciziile sunt adoptate în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare
28 August

În contextul ultimelor informații apărute în mass-media privind procesul de ajustare a prețurilor și tarifelor la energia electrică, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) declară că toate deciziile ANRE sunt adoptate în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, ANRE își exercită atribuțiile în mod independent, cu respectarea principiilor de obiectivitate, imparțialitate, transparență și nediscriminare.

„Astfel, toate persoanele interesate, inclusiv experții în domeniu și societatea civilă, au avut posibilitatea să se expună asupra calculelor prețurilor și tarifelor reglementate la energia electrică prezentate de către titularii de licențe, plasate pe pagina oficială web a ANRE pentru consultări publice și asupra calculelor efectuate de ANRE în rezultatul examinării materialelor justificative prezentate de către titularii de licențe. Ulterior, cei interesați au avut posibilitatea să participe la ședința publică din 16 august curent, la care au fost examinate și aprobate prețurile și tarifele reglementate la energia electrică. Menționăm că prețurile și tarifele reglementate la energia electrică au fost aprobate urmând cu strictețe prevederile Legii cu privire la energia electrică și Metodologiile tarifare în vigoare. Argumentele ANRE care au stat la baza ajustării prețurilor și tarifelor au fost făcute publice și pot fi accesate pe site-ul www.anre.md. Cu această ocazie, ANRE anunță consumatorii finali de energie electrică, dar și actorii politici, că instituția nu face partizanat politic și, de asemenea, nu îndeplinește indicațiile vreunui partid politic. Având în vedere că societatea se află în perioada premergătoare alegerilor generale locale din 20 octombrie 2019, ANRE solicită insistent actorilor politici să nu implice instituția în campania electorală și să evite prezentarea tendențioasă sau distorsionată a subiectelor legate de prețuri și tarife la energia electrică”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților