[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE – la un pas să rămână în stradă
30 Martie

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost la un pas să rămână în stradă. Despre aceasta reporterului www.oficial.md i-au comunicat surse bine informate care au solicitat anonimatul.

Potrivit acestora, la finele anului 2019 ANRE a fost preavizat de agentul economic de la care închiria spaţiul necesar pentru activitatea Agenţiei (pe strada Columna) că urmează să elibereze încăperile.

„Pentru a nu rămânea în stradă, cei de la ANRE au demarat neîntârziat procesul de identificare a unei noi locaţii. În vizorul ANRE au fost atât edificii aflate în proprietate publică, cât şi edificii proprietate privată. Dat fiind specificul instituţiei, s-a acordat o atenţie deosebită amplasării noului sediu. Majoritatea spaţiilor proprietate publică pe care ANRE le-a examinat ca şi posibile locaţii pentru sediu fie necesitau reparaţii costisitoare, pentru care instituţia nu avea bani, fie erau amplasate necorespunzător specificului activităţii ANRE. Într-un final, s-a optat pentru un sediu nou pe strada Puşkin, aproape de centrul capitalei, construcţia căruia a fost finisată recent, iar costul de arendă este practic similar celui achitat până acum de ANRE. Se ştie că sediul nou al ANRE are trei proprietari, toţi venind din mediul privat. Însă, ceea ce se poate de spus cu certitudine este că ANRE a reuşit practic în ultimul moment să identifice soluţia ce i-a permis să nu rămână în stradă şi să-şi poată continua activitatea aşa cum prevede legea”, a menţionat sursa citată.

Inapoi la arhiva noutaților