[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE anunță reducerea prețurilor la carburanți
2 Mai

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) continuă monitorizarea pieței produselor petroliere și informarea consumatorilor despre ultimele evoluții ale prețurilor stabilite la carburanți.

Astfel, urmare a scăderii din ultima perioadă a cotațiilor Platts la bursele internaționale, precum și a aprecierii monedei naționale în raport cu dolarul SUA, prețurile la carburanți calculate de către ANRE pentru ziua de mâine se ieftinesc cu încă 20 de bani la benzină și 22 de bani la motorină. Astfel, motorina va fi comercializată la un preț maximal de 19,80 lei/litru, valoare comparabilă cu cea din 26 ianuarie 2022.

În aceste condiții, pentru 03.05.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 24,05 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 20 bani);

– 19,80 lei/litru – pentru motorina standard (- 22 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora.

Inapoi la arhiva noutaților