[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE a aprobat modificarea Regulamentului privind racordarea la rețelele de gaze naturale
16 August

La data de 16 august 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, modificarea Regulamentului privind racordarea la rețelele de gaze naturale şi prestarea serviciilor de transport şi de distribuție a gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 112/2019.

Potrivit modificărilor, utilizatorul de sistem va avea obligaţia de a încheia contracte pentru prestarea serviciului de distribuție a gazelor naturale cu OSD prin rețelele cărora are loc distribuția gazelor naturale. La fel, au fost modificate clauzele obligatorii ale contractului pentru prestarea serviciilor de distribuţie a gazelor naturale pentru a specifica că distribuţia gazelor naturale se realizează de la intrarea în reţeaua de distribuţie a gazelor naturale (punctele de predare/preluare comercială) până la locul de consum stabilit de furnizor sau la punctele de măsurare comercială indicate de furnizor, în condiţiile stipulate în contract.

Modificarea Regulamentului privind racordarea va contribui la implementarea prevederilor Legii nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale în partea ce ţine de prestarea serviciilor de distribuție a gazelor naturale și la soluționarea neînțelegerilor apărute dintre operatorii sistemelor de distribuție și unii utilizatori de sistem referitor la încheierea contractelor pentru prestarea serviciilor de distribuție a gazelor naturale.

Inapoi la arhiva noutaților