[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE a aprobat investițiile realizate de către mai mulți titulari de licențe
11 Iunie

La 10 iunie 2022 a avut loc ședința ordinară a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în cadrul căreia au fost aprobate în scopuri tarifare investițiile efectuate de către Î.M. „Termogaz-Bălți” în anul 2021, în valoare de 796,30 mii lei și investițiile efectuate de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” în anul 2021 necesare desfășurării activității de furnizare a energiei termice, în valoare de 751,55 mii lei, și a fost avizat Planul de investiţii pentru anul 2022 al titularului de licenţă Î.M. ,,Gospodăria Comunal-Locativă Briceni”, în valoare de 412,7 mii lei.

Totodată, a fost rectificat pct. 1 al Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 286 din 26.05.2022 privind aprobarea în scopuri tarifare a investițiilor realizate de către Î.M. „ROTALIN GAZ TRADING” S.R.L. în anul 2021, fiind majorată valoarea investițiilor ce vor fi recuperate prin  tarife de la 3018,6 mii lei la 3077,3 mii lei”.

De asemenea, a fost aprobată Instrucțiunea privind efectuarea controalelor tehnice în domeniul supravegherii energetice de stat, care prevede consecutivitatea acțiunilor și explică funcțional procedura de control, asigurând uniformitatea în aplicare și utilizare de la planificarea controalelor și până la aprobarea Rapoartelor privind rezultatele controlului tehnic prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE.

La finalul ședinței au fost adoptate unele hotărâri cu privire la reperfectarea licențelor pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat la stațiile de alimentare.

Inapoi la arhiva noutaților