[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aniversarea orașului Taraclia a fost marcată cu fast de locuitorii și oaspeții localității
7 Mai

Taraclia a sărbătorit cu mare fast aniversarea a 211 ani de la prima atestare documentară a orașului. Echipa lui Ilan Șor a pregătit cu acest prilej un amplu program festiv, care a demarat cu o slujbă religioasă și s-a încheiat cu un concert spectaculos și focuri de artificii.

De Ziua orașului a avut loc o ceremonie de depuneri de flori care s-a desfășurat în Parcul „Iuri Gagarin”, restaurat recent cu suportul filantropului Ilan Șor. Sute de oameni au mers în marș către rotonda din grădina publică și au avut ocazia să bată din clopot, așa cum se obișnuiește de Paște.

La procesiune au participat primarul orașului Taraclia Veaceslav Lupov, reprezentanți ai blocului politic „Victorie” – deputatul din partea fracțiunii partidului „ȘOR” Vadim Fotescu, membrul formațiunii „Șansă” Victoria Șapa și alții.

Înainte de asta, locuitorii și oaspeții orașului au participat la slujba cu prilejul sărbătorii Sfântul Gheorghe. Biserica locală poarte numele acestui sfânt.

Pe stadionul orășenesc s-au desfășurat competiții sportive. Localnicii au asistat la un adevărat spectacol de arte marțiale – cei mai talentați practicanți ai taekwondo și-au demonstrat abilitățile. De asemenea, s-au desfășurat competiții de lupte libere și volei. Spectatorii au aplaudat și susținut cu entuziasm atleții, care au dat dovadă de excelență.

La eveniment a participat primarul orașului Veaceslav Lupov, care i-a încurajat pe sportivi și i-a felicitat pentru performanță. El i-a premiat pe câștigători și le-a urat succes.

De Ziua Orașului, a fost imortalizat numele lui Piotr Stoianov, antrenor de fotbal care a fost și președinte al Asociației de Fotbal din Taraclia. Acesta a decedat în 2013.

Ulterior, a fost organizată o competiție de șah pentru copii, care și-au demonstrat talentul și ingeniozitatea în prezența primarului și a reprezentanților blocului politic „Victorie”. Veaceslav Lupov le-a oferit diplome și medalii câștigătorilor.

„Dragi locuitori ai Taracliei, vă felicit călduros cu ocazia acestei minunate sărbători a oraşului nostru. Noi facem tot ce ne stă-n putință pentru ca dumneavoastră să aveți bună dispoziție. Am îndrăgit mult acest oraș, îmi place să mă aflu aici și îmi doresc mult ca acest oraș să se dezvolte. Voi munci la fel cum am făcut-o în ultimii patru ani”, a spus primarul Taracliei Veaceslav Lupov.

La rândul său, Vadim Fotescu i-a felicitat pe locuitori cu ocazia aniversării orașului.

„Sunt foarte încântat să mă aflu în acest oraș minunat. Vă mulțumesc mult că ați făcut o alegere corectă la alegerile locale și l-ați reales pe Veaceslav Lupov pentru al doilea mandat. Asta înseamnă că Taraclia se va dezvolta și în continuare, că oamenii vor trăi mai bine, iar noi vom face totul pentru asta”, a spus deputatul.

Iar Reghina Apostolova a atras atenția asupra rezultatelor remarcabile obținute de echipa lui Ilan Șor în ultimii ani, care au schimbat considerabil aspectul orașului Taraclia.

„Dragi prieteni, acum cinci ani Ilan Mironovici Șor a spus că va face din Taraclia o bijuterie a Sudului. Și așa s-a întâmplat. Acum cinci ani au început lucrările de instalare a iluminatului public în cartiere, a început construcția drumurilor, a terenurilor de joacă. Unde este al doilea OrheiLand? La Taraclia! A fost reparată grădinița din centrul orașului care era avariată. Toate astea datorită primarului orașului Taraclia. Continuați să vă dezvoltați – sunteți un exemplu pentru toată țara!”, a spus Reghina Apostolova.

Bașcanul Evghenia Guțul le-a adresat urări calde locuitorilor Taracliei, menționând că pe orașul lor îl așteaptă un mare succes.

„Din numele tuturor locuitorilor Găgăuziei, vreau să vă felicit pe fiecare cu ocazia sărbătorilor pascale, a sărbătorii Sfântului Gheorghe, să vă doresc pace, sănătate și bunăstare. Sunteți un exemplu pentru multe orașe și sate. Într-adevăr, orașul vostru este unul dintre cele mai frumoase din Moldova”, a spus Bașcanul.

Surpriza serii a fost cunoscuta interpretă Oceana, care a venit la Taraclia la invitația echipei „ȘOR”. Oaspetele-vedetă a cântat hiturile sale care au câștigat renume mondial, iar locuitorii și oaspeții Taracliei au întâmpinat-o cu ropote de aplauze.

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, s-a adresat publicului cu un mesaj de felicitare, în cadrul unei transmisiuni live. El și-a manifestat recunoștința față de încrederea acordată echipei sale și a promis că va susține în continuare dezvoltarea orașului și persoanele aflate în dificultate.

„Echipa noastră a demonstrat că își respectă promisiunile. În ultimii ani, am realizat proiecte importante în Taraclia. Sunt sigur că ne așteaptă un viitor comun prosper, vor urma multe alte proiecte sociale de anvergură. Avem dorința și resursele necesare pentru a reuși, iar obstacolele create de regimul Sandu-PAS nu ne împiedică să îmbunătățim viața oamenilor. Pensionarii și alte categorii de cetățeni vor avea posibilitatea să-și deschidă cont bancar în „Promsviazibank” și să beneficieze de fonduri din partea fundației Eurasia“, a declarat Ilan Șor.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de focuri de artificii, care a impresionat locuitorii și oaspeții orașului.

Inapoi la arhiva noutaților