[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANI reiterează: Toate procedurile de control sunt inițiate în baza petițiilor din partea persoanelor fizice sau juridice
22 Ianuarie

Referitor la declarațiile lui Pavel Filip, făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presa, in care aduce acuzații grave la adresa Autorității Naționale de Integritate (ANI) și a controalelor efectuate de către Inspectorii de integritate, ANI reiterează că, toate procedurile de control sunt inițiate în baza petițiilor din partea persoanelor fizice sau juridice, a sesizărilor din oficiu din investigațiile jurnalistice sau în rezultatul verificărilor ordinare a declarațiilor de avere și interese personale, informează CURENTUL.

„Inspectorii de integritate sunt cei care iau decizii, in mod independent, după o analiză amănunțită a informațiilor despre subiecții vizați, și decid inițierea sau nu a unui control, doar dacă există bănuieli rezonabile în privința acestora.

Rugăm insistent actorii politici, care au și calitatea de subiecți ai declarării, să nu implice instituția noastră în acțiuni de imagine sau răfuieli politice”, a mai menționat conducerea ANI.

ANI spune că își desfășoară activitatea în limitele prevăzute de legislație și examinează toate informațiile expediate în atenția noastră, conform Codului Administrativ al Republicii Moldova.

„Înțelegem supărările unor demnitari, mulți dintre care se regăsesc în proceduri de control, de aceea, calificăm aceste declarații că fiind o nouă intimidare asupra activității inspectorilor de integritate și implicit a independenței instituției noastre”, au conchis reprezentanții ANI.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților