[ X ]
[ X ]
[ X ]
Angajații MAI la datorie în Glodeni, unde a fost instituit regimul de carantină
14 Aprilie

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, începând cu ziua de astăzi, 14 aprilie 2020, în orașul Glodeni este instituită starea de carantină. Astfel, în localitate activează 3 posturi fixe formate din 54 de angajați MAI și militari, dotați cu 13 unități tehnice și echipați corespunzător normelor, inclusiv 2 echipaje de informare a cetățenilor și 2 patrule INP, care asigură monitorizarea situației și securitatea în zonă, transmite CURENTUL.

Accesul în și din localitate este restricționat, iar locuitorii trebuie să respecte regimul de autoizolare la domiciliu și măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului.

La moment în regim de carantină se află r. Ștefan Vodă, s. Carahasani, s. Talmaza, mun. Soroca și r. Glodeni.

Menționăm că pentru nerespectarea normelor de protecție și măsurile de autoizolare, dar și pentru alte acțiuni interzise în perioada stării de urgență, Poliția Națională a documentat peste 800 de persoane fizice și juridice, agenți economici și transportatori.

În prezent, la evidența MAI sunt înregistrate 18 922 persoane aflate în autoizolare, zilnic peste 6 000 de cetățeni sunt verificați la domiciliu, iar toate aceste acțiuni sunt realizate de peste 9 mii angajați ai Ministerului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților