[ X ]
[ X ]
[ X ]
Angajați ai Consiliului Concurenței au participat la instruiri în domeniul concurenței în sectorul energetic
20 Decembrie

În perioada 10 – 12 decembrie 2019, reprezentanții Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, au participat la Seminarul organizat de Centrul Regional de Concurență OCDE în parteneriat cu Autoritatea pentru Concurență din Ungaria (GVH), la Budapesta (Ungaria), cu genericul: „Reguli și cazuri de concurență în sectorul energetic”, transmite CURENTUL.

În cadrul seminarului, angajații Consiliului Concurenței au beneficiat de instruiri în domeniul concurenței, în special, prin familiarizarea cu practicile internaționale legate de investigarea înțelegerilor de cartel, abuzului de poziție dominantă, concentrărilor economice și advocacy în acest sector fundamental al economiilor moderne.

Pe durata evenimentului, experți din Franța, Marea Britanie, Italia și Portugalia au diseminat experiența lor în aplicarea regulilor de concurență în sectorul energetic.

Evenimentul a întrunit reprezentanți ai autorităților de concurență din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Federația Rusă, Ucraina, Ungaria.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților