[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: „Președintele Dodon vrea să transforme Parlamentul într-o anexă a Președinției”
28 Februarie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o reacție, pe o rețea de socializare, la inițiativa șefului statului, Igor Dodon, de a modifica Constituția, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că într-o democrație parlamentară un Președinte responsabil nu înaintează ultimatumuri Parlamentului.

„Președintele Dodon, însă, în dorința de a supune Parlamentul, are falsa senzație că aș fi poștașul care duce scrisori deputaților. Îl invit pe președinte sa se adreseze direct deputaților, or modalitatea de comunicare instituțională cu fracțiunile îi este familiară. Văd că dânsul insistă asupra angajamentelor năstrușnice asumate cu ardoare, inclusiv anularea Acordul de Asociere cu UE, însă inițiativa sa nu are nici o perspectivă în opinia mea, este doar încă o încercare politică de a ieși în evidență”, a punctat Candu.

Totodată, Președintele Legislativului a menționat că așteaptă cu interes să vadă cine vor fi semnatarii inițiativei, „prin care Președintele Dodon vrea să transforme Parlamentul într-o anexă a Președinției”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților